את המתכון הזה הכנתי כשהיה לי המון בצק לחלה
ולא באמת רציתי סתם הרבה חלות, עם מיני אוכל קטן
חיפשתי מנה ראשונה אחרת ולחמניות ממולאות נראו לי פתרון נפלא.
בצלים מקורמלים קצת מתוק קצת פיקנטי בניחוח טימין,
למילוי
הן יופי של מנת פתיח לארוחה. מתכון של בתיה שורק היה לי להשראה
רכיבים:
בצק:
0.5 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
90 מ"ל שמן
1 כוס מים פושרים
1/4 סוכר
1/2 כף מלח
בצל מקורמל:
5 בצלים סגולים פרוסים
4 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום כהה
1 כף סילאן
1/4 כפית מלח
1/8 כפית טימין
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ- 10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
הכנת הבצלים
במחבת באש בינונית מטגנים את הבצל עם שמן זית עד להזהבה עמוקה
, מוסיפים סוכר, סילאן מעט טימין, ומלח וממשיכים לטגן עד לקבלת מרקם רך תהליך של כשעה.
מצננים היטב.
אחרי שהבצק תפח, מרדדים מלבן מניחים בשכבה דקה את הבצלים המקורמלים
מגלגלים לגלילה ופורסים לפרוסות יפות ברוחב 2-2.5 ס"מ
מניחים בתבנית משומנת ,מורחים בחלמון, מתפיחים עוד כחצי שעה
ואופים בחום 175 כ- 25 דקות לקבלת צבע יפה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה