יום ראשון, 23 במרץ 2025

סלט לכאורה פשוט ,אבל הרוטב אוי איזה רוטב מדהים


סלט ירוק כמו שהוא צריך להיות – טרי, פריך ומלא חיים

יש סלטים שהם קלים להכנה אבל דורשים את הרגע הנכון – זה בדיוק הסיפור של סלט חסה טרי.

 אין כאן שום מקום לפשרות, אין קיצורי דרך, ואין אפשרות להכין אותו מראש. 

זה סלט שחי על הטריות שלו, ולכן הוא חייב להיות מורכב ממש לפני ההגשה.


אני לא מרבה לצלם סלטים כאלה בימות החול – 

 אבל הפעם הזדמן לי , החסה הרעננה, העלים הפריכים שמתפצפצים בביס, 

התיבול המדויק שלא משתלט – פשוט שילוב מושלם של קלילות וטעם.

הסוד הוא בשילוב נכון של מרקמים: חסה אייסברג למראה אלגנטי, עירית,מעט בצל סגול

 לתוספת טעם עמוק, אגוזי מלך מטוגנים קלות  או פרוסות שקדים לקריספיות עדינה.

וכמובן, רוטב שנספג בדיוק במידה ולא מכביד .

אז לא, זה לא סלט ששורד שעות במקרר, 

אבל זה בדיוק הקסם שלו – כמה רגעים של שלמות טרייה, לפני שהוא נעלם מהשולחן.





רכיבים:


חסה אייסברג קצוצה

1/2 בצל סגול פרוס

10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (אופציונלי)

חופן גבעולי עירית

בצל סגול פרוס דק


מצרכים לרוטב ירוק מתוק:

5 כפות שמן זית איכותי

1 כף מיונז

1 כף חומץ בלסמי לבן

1 כפית בלסמי מצומצם קלאסי

1 כפית חרדל דיזיון חלק

2 כפות מייפל

1/2 כפית שום כתוש

קורט מלח

קורט פלפל שחור

חופן עלי בזיליקום

חופן עלי נענע


חופן אגוזי מלך


שמים את חומרי הרוטב בכוס וטוחנים  בעזרת בלנדר סטיק.

את האגוזים מטגנים קלות במעט שמן ומלח 

מערבבים את החסה עם הרוטב, (מקפידים לא להעמיס רוטב

רק שהעלים יתובלו ולא יותר מזה) מגישים עם האגוזים מעל



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה