יום ראשון, 8 ביוני 2025

פטריות פורטבלה - תוספת קצת אחרת

 

לא צריך הרבה כדי להבין שפטריות הן תוספת עם אופי.

הן עשירות בנוגדי חמצון, תורמות למערכת החיסון ודלות בקלוריות – אבל זה רק החלק הבריא.

החלק היותר מעניין?

הן פשוט טעימות, במיוחד כשנותנים להן טיפול קצר במחבת עם תיבול אסיאתי 

שמחמיא לטעם האדמתי והעמוק שלהן.


במתכון הזה הן מגיעות בלי גבינה, בלי בצק ובלי עטיפות — פשוט פטריות במלוא תפארתן,

וכשהן עשויות כמו שצריך, הן ממש לא צריכות יותר מזה.

רכיבים:

6-8 פטריות פורטובלו פרוסות לפרוסות עבות 

תיבול: 2 כפות רוטב סויה כהה מתוקה

2 כפות טריאקי

2 כפות צ'ילי מתוק

כף מייפל

2 כפות שמן זית

1/3 כפית מלח

מעט פלל שחור

1/2 כפית אבקת שום


אופן ההכנה:

לערבב את רכיבי התיבול

לערבב עם פרוסות הפטריות ולהניח ל-15 דקות כדי שהפטריות יספגו את התיבול

לחמם מעט שמן במחבת, להוסיף את הפטריות ולטגן יפה משני הצדדים



אל תגידו שלא הזהרתי – הן מתחסלות ישר מהמחבת… אפילו לפני שהשולחן ערוך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה