שניצלונים קפואים – לא חייבים להיות משעממים.
אני אוהבת להכין מראש כמות גדולה של שניצלונים ולהקפיא,
כדי שתמיד יהיה משהו לשלוף כשאין זמן או חשק לבשל.
אבל גם המנה הכי מוכרת ובסיסית יכולה לקבל חיים חדשים עם קצת תעוזה ורוטב טוב.
אז כשנגמר מה שיש במקרר וכוח להתחיל לבשל מאפס -
זה הזמן לשלוף את השניצלונים ולתת להם טוויסט.
איך עושים את זה?
פשוט מאוד: רוטב טעים, כזה שנספג בציפוי פריך ומקפיץ את כל המנה בטעם חדש ומעניין.
נתחיל בהכנת הרוטב:
רכיבים:
8-10 שניצלונים מוכנים
לרוטב:
2 בצלים
2-3 פלפלים צבעוניים
1/2 כוס צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח
אופן ההכנה:
לפרוס את הבצל לפלחים דקים
ואת הפלפלים לרצועות דקות
לטגן/לאדות במעט שמן
כשהירקות התרככו קלות נוסיף
אתהרוטב צ'ילי מתוק, פפריקה וסויה
עוד חצי כוס מים, נערבב ונביא לרתיחה
נוסיף את השניצלונים ונערבב בזהירות לתוך הרוטב כך שיצופו מסביב ברוטב
נבשל עוד כ- 5 דקות שהרוטב יספג בציפוי
ונוריד מהאש.
זו מנה נהדרת שתתאים לכל תוספת שתבחרו.
אופציה נהדרת נוספת לתבל את השניצלונים "המשעממים"
זיגוג לימון
רכיבים:
במחבת נשים
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס דבש
3 כפות שמן
כפית סויה
קורט טימין
כפית קורנפלור בלולה במעט מים
מביאים לרתיחה, מחכים שיסמיך ומוסיפים את השניצלונים
מבשלים 3-4 דקות הופכים ברוטב כדי לקבל זגוג מסביב .
אז בפעם הבאה שאתה נתקלים בשקית שניצלונים קפואים וחושבים "עוד פעם אותו דבר"
תזכרו שזה רק הבסיס.
עם רוטב נכון, קצת יצירתיות הארוחה הפשוטה יכולה להפוך לחגיגה קטנה.
בתיאבון!
עם רוטב נכון, קצת יצירתיות הארוחה הפשוטה יכולה להפוך לחגיגה קטנה.
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה