יש מנות שפשוט גורמות לשולחן להרגיש חג.
כדורי הבשר האלה, בזיגוג דבש עם ניחוחות אסיאתיים, הם בדיוק כאלה – מרקם רך (שימו לב לפטנט),
טעמים מעודנים אבל בלתי נשכחים, ונוכחות אלגנטית שתשדרג כל ארוחה חגיגית.
זה לא עוד מתכון – זו מנה עם אופי, כזאת שפותחת את הלב וגורפת מחמאות
גם מהאורחים הכי שקטים סביב השולחן.
כדורי בשר בזיגוג דבש
לכדורי הבשר:
1/2 קילו בשר טחון
1/2 כוס מים מהברז מעורבבים עם כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס פירורי לחם
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 ביצה
מלח-לפי הטעם
פלפל שחור-לפי הטעם
כף בצל ירוק פרוס
לרוטב:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1/2 כוס דבש
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מלאות צ'ילי מתוק
3/4 כוס מחית עגבניות מהצנצנת מעורבבת עם 2 כפות סוכר, כפית מרק עוף, כף חומץ.
אופן ההכנה:
לקציצות-
מערבבים בשר עם מי סודה,לשים עם הידיים עד ספיגה, נותנים מנוחה של 5 דקות.
מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים לתערובת אחידה.
מכינים כדורים ומניחים על נייר אפייה במגש התנור ומכניסים לתנור שחומם מראש
ל - 200 מעלות לאפיה של 15 דקות או על מצב גריל ל 10 דקות.
לרוטב-
לטגן את השום בשמן הזית (ממש 5 שניות), להוסיף את שאר הרכיבים ולערבב. לצמצם את הרוטב קלות.
להכניס את הקציצות האפויות לתוך הרוטב המצומצם ולערבב
עד שכל הקציצות עטופות ברוטב. בערך 3-4 דקות.
להגיש חם עם קישוט של בצל ירוק קצוץ ושומשום.
ביס מושלם
נראה מצוין ❤️
השבמחקנראה מעולה! יש אולי אפשרות להקטין את כמות הסוכר במתכון באיזשהו אופן? תודה!
השבמחקזה המתכון אבל אפשר בהחלט לנסות ולהקטין את המתיקות אם זה מתוק מידיי
מחק