יום ראשון, 6 ביולי 2025

כדורי בשר מזוגגים

 

יש מנות שפשוט גורמות לשולחן להרגיש חג.

כדורי הבשר האלה, בזיגוג דבש עם ניחוחות אסיאתיים, הם בדיוק כאלה – מרקם רך (שימו לב לפטנט),

 טעמים מעודנים אבל בלתי נשכחים, ונוכחות אלגנטית שתשדרג כל ארוחה חגיגית.

זה לא עוד מתכון – זו מנה עם אופי, כזאת שפותחת את הלב וגורפת מחמאות

 גם מהאורחים הכי שקטים סביב השולחן.


כדורי בשר בזיגוג דבש 







לכדורי הבשר:

1/2 קילו בשר טחון

 1/2 כוס מים מהברז מעורבבים עם כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס פירורי לחם

1 בצל קצוץ דק מאוד

1 ביצה

מלח-לפי הטעם

פלפל שחור-לפי הטעם

כף בצל ירוק פרוס


לרוטב:

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1/2 כוס דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות מלאות צ'ילי מתוק

3/4 כוס מחית עגבניות מהצנצנת מעורבבת עם 2 כפות סוכר, כפית מרק עוף, כף חומץ.


אופן ההכנה:

לקציצות-

מערבבים בשר עם מי סודה,לשים עם הידיים עד ספיגה, נותנים מנוחה של 5 דקות.

מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים לתערובת אחידה.

מכינים כדורים ומניחים על נייר אפייה במגש התנור ומכניסים לתנור שחומם מראש 



ל - 200 מעלות לאפיה של 15 דקות או על מצב גריל ל 10 דקות.



לרוטב-

לטגן את השום בשמן הזית (ממש 5 שניות), להוסיף את שאר הרכיבים ולערבב. לצמצם את הרוטב קלות.

להכניס את הקציצות האפויות לתוך הרוטב המצומצם ולערבב 






עד שכל הקציצות עטופות ברוטב. בערך 3-4 דקות.



להגיש חם עם קישוט של בצל ירוק קצוץ ושומשום.




ביס מושלם

3 תגובות:

  1. נראה מצוין ❤️

    השבמחק
  2. נראה מעולה! יש אולי אפשרות להקטין את כמות הסוכר במתכון באיזשהו אופן? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. זה המתכון אבל אפשר בהחלט לנסות ולהקטין את המתיקות אם זה מתוק מידיי

      מחק