יום ראשון, 30 באוקטובר 2022

טארט שזיפים על קרם שקדים

    פירות העונה הם קינוח נהדר לארוחה דשנה, אבל 

 טארט פירות מתאים בעיניי אפילו יותר ואם יש גלידה טעימה ליד אדרבה ואדרבה

בדר"כ אבחר פרי אהוב מפירות העונה , אשבץ בקלתית טעימה ולתנור. 

העונה של השזיפים מסוג שגיב היא קצרצרה 

וכדי למתוח מעט את העונה והאמת גם להרוויח את צבעם היפה של השזיפים

 אני מכינה לי סטוק קטן 

של מרקחת מהשזיפים הללו, לא יותר מידיי לרכך, 

אבל כן לקבל את הצבע האדמדם האופייני

      מרקחת שזיפים

רכיבים:

20 שזיפים חצויים
1 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
מעט אבקת וניל
מעט נוזלים - מים או ברנדי

אופן ההכנה:

שמים במחבת את הסוכר והשזיפים ומתחילים לקרמל על אש קטנה, 
תוך עירבוב מידי פעם,
לאט לאט
השזיפים מתחילים להתרכך הפיגמנט האדמדם שהתחבא לו בשקט בקליפה מתחיל להציץ
וכל המחבת נצבע באדום ארגמני באחת, וזה כל כך יפה, הצבע.
ממשיכים לבשל, מוסיפים מעט נוזלים, כי אנחנו רוצים פירות רכים מצד אחד ושהסוכר לא ישחים.


ככה הם יכולים להשמר במקרר עד חודש

לטארט נכין קודם קלתית פריכה:

רכיבים:
1/4 1 כוסות קמח
2 כפות סוכר
קורט מלח
120 גר' נטורינה
40-60 מ"ל מים

מעבדים את החומרים לבצק ומקררים שעה
מרדדים בין דפי נייר אפיה ומסדרים בתבנית  פאי

קרם שקדים:

100 גר' שקדים לבנים טחונים דק
1/2 כוס סוכר
100 גר' נטורינה
1 ביצה
כף רום
1/2 1 כפות קורנפלור

מעבדים לקרם במעבד מזון ומורחים על הקלתית

חוצים על שזיף לשניים ומסדרים כספירלה על קרם השקדים




אופים בחום 200 מעלות כ- 30 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה