יום ראשון, 18 בדצמבר 2022

דונאטס 2

בערב מדליקים נרות

וגם כשנשארים בבית ולא נפגשים עם המשפחה המורחבת מתחשק להרגיש 

קצת אוירה חגיגית, הרי חנוכה הוא בכל זאת חג,

 בתיאור הנס בתלמוד נאמר: "שכשנכנסו יוונים להיכל טִמאו כל השמנים שבהיכל. 

וכשגברה מלכות בית חשמונאי ונִצחום, בדקו ולא מצאו אלא פך אחד שהיה מונח בחותמו של כהן גדול

 ולא היה בו אלא להדליק יום אחד. נעשה נס והדליקו ממנו שמונה ימים…" (בבלי שבת כא ע"ב).

אז זהו שאצלנו ב"ה המון "פכי שמן" כי בעצם כל המאכלים היחודיים לחג הזה - מטוגנים ובשמן עמוק

 (כך לפחות הבצק  לא סופג הרבה שמן)

וכך גם הדונאטס המצויינים האלה




רכיבים:

350 גרם קמח

11 גרם שמרים יבשים (כף)

190 מ"ל נוזלים (1/2 מים+1/2 שמנת צמחית)

1 כף  ברנדי

1 ביצים

35 גרם סוכר

45 גרם שמן

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מניחים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים לבצק

כשאני אומרת מעבדים אני מתכוונת ל15 דקות לישה.

מתקבל בצק ממש נעים, מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

כעת, לא נחוץ אפילו מערוך, לוקחים את גוש הבצק ומשטחים מעט 



עם הידיים, שימו לב שישאר גובה של כ- 2 ס"מ

וקורצים עיגולים עם חור באמצע, לי היה קורצן חדש 

שהוא בעצם הסיבה לכל העשיה





מניחים כל פריט על פיסת נייר אפיה משומנת


                                                              מניחים לעוד תפיחה

ואז במחבת עם שמן לטיגון עמוק

מחליקים את הדונאטס לטיגון




כשהדונאטס מתקררים אפשר לקשט אותם

בשוקולד מומס עם מעט שמן




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה