המתכון הזה עלה לי בחיפוש כשחיפשתי מה לעשות עם יוגורט שמתקרב לפג תוקף
אני אוהבת את המתכונים של שרון היינריך ולכן למרות שמדובר בסופו של דבר בעוגה חלבית
שאני לרוב אעדיף להמיר לפרווה, הכנתי אותה ככתבה וכלשונה .העוגה קלה מאוד להכנה,
אפילו ללא שימוש במיקסר מטרפה וקערה.
שימו לב את העוגה הזאת מכינים בתבנית שהיא קצת יותר גדולה מתבנית אנגליש קייק הרגילה.
מתקבלת עוגה רכה עסיסית וטעימה במיוחד
רכיבים: (תבנית אינגליש קייק 30X11)
3 ביצים
150 גר' סוכר דמררה
100 גר' שמן (1/2 כוס)
כפית תמצית וניל
100 גר' קמח
1 שקיק אבקת אפיה
80 גר' שוקולד מריר קצוץ
210 גר' יוגורט
150 גר' ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
טורפים בקערה את הביצים הסוכר ותמצית הוניל
מוסיפים באיטיות את השמן
מערבבים את הרכיבים היבשים: קמח, שוקולד קצוץ ואבקת אפיה
ומוסיפים לקערה עם הביצים
תוך טריפה, לסירוגין עם היוגורט.
מחממים את הנוטלה
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית
מזרזפים מחצית ממרח הנוטלה, מכסים בשארית הבלילה
ומזרזפים את המחצית הנותרת של הנוטלה, כעת בעזרת סכין
משיישים קלות
ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות למשל 35-40 דקות.
את השוקולד צ׳יפס מוסיפים לתערובת הקמח?
השבמחקכן, הם בכלל החומרים היבשים
מחק