קר בחוץ וחם במטבח, בצק שמרים תופח הכי בסיסי והכי מנחם.
אין כמו מאפה שמרים טרי וריחני שיצא זה עתה מהתנור,
אבל הפעם עם טוויסט במילוי – קרם שקדים עשיר בניחוח רום ושוקולד מגורר.
המילוי המיוחד הזה מביא למאפה ניחוח מתוק ואלגנטי וטעם עמוק וממכר,
שמשדרג את חוויית מאפה השמרים הקלאסי.
השילוב של קרם השקדים הרך יחד עם ניחוח הרום והמרקם השוקולדי
יוצר שילוב לא שגרתי, אבל כזה שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.
רכיבים:
בצק שמרים
1 ק”ג קמח
16 גר' שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
80 גרם אבקת פודינג וניל
200 גרם נטורינה
3 ביצים
300 מ”ל מים (כוס ורבע)
1/4 כפית מלח
מלית
קרם שקדים :
120 גרם נטורינה
100 גרם אבקת סוכר
120 גרם שקדים טחונים
2.5 כפות קורנפלור
ביצה L
כף וחצי רום אמיתי,לא תמצית
200 גרם שוקולד מריר
סירופ סוכר:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מעבדים את החומרים היבשים
עם קוביות נטורינה, מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים לבצק אחיד.
מניחים לתפיחה למשך כשעה במקום חמים.
אפשר להתפיח גם לילה במקרר.
להכנת קרם השקדים, שמים בקערה
נטורינה, אבקת סוכר מנופה, שקדים טחונים קורנפלור ומחממים במיקרו
מערבבים היטב, מוסיפים את הרום והביצה ומערבבים לאחידות.
את השוקולד ניתן לגרר בקלות במגררת של מעבד המזון.
כשהבצק תפח, מחלקים ל- 4.
מרדדים למלבן גדול, מורחים מחצית מקרם השקדים
מרימים בכל פעם 3-4 רצועות, מלפפים וקושרים כמו לחמניה
מבשלים את הסוכר והמים במשך 5 דקות לקבלת סירופ מעט סמיך
עד שמזהיב יפה
מברישים בסירופ את העוגה החמה
Can I use brandy instead of the rum?
השבמחקYes, I suppose brandy is possible too.
מחק