לחזה עוף, למרות היותו נתח בריא ודל שומן, יצא שם של נתח יבשושי, חוץ מכמובן
ממתי שמכינים ממנו שניצלים.
לא הרבה בשלנים יאתגרו את עצמם בהכנת מנה שעלולה להיהרס בקלות,
כל זמן שאפשר להכין נתח פרגית, למשל.
עם זאת, אפייה מדויקת ושמירה על טמפרטורה וזמן בישול מתאימים
יכולים להניב מנה לעסיסית וטעימה.
אפשר להכין חזה עוף בדרכים מגוונות כמו צלייה עם מרינדה,
מילוי עשיר, או הכנה ברטבים שמוסיפים לחות וטעם, וכך ליהנות ממנה עיקרית נהדרת.
הפעם בחרתי להכין אותו במרינדה עשירה.
רכיבים:
4-6 חזה עוף שלם (3 פרפרים- 6 נתחים)
למרינדה:
4 כפות דבש
3 כפות צ'ילי מתוק
1 כף חרדל גרגרים
1 כף פפריקה מתוקה
3 שיני שום כתושות
כפית מלח
פלפל שחור
מעט טימין
2 כפות מים
כף שמן זית
אופן ההכנה:
אני מקפידה לתבל את נתחי העוף לפחות כמה שעות לפני ההכנה ובדר"כ ערב קודם.
מניחה את הנתחים בתבנית אפיה ומכסה, אופה בחום 170 מעלות למשך 25 דקות
מסירה את הכיסוי, וממשיכה אפיה בגריל למשך עוד 7 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה