יום ראשון, 26 בינואר 2025

עוגיות שוקולד צ׳יפס ממולאות


עוגיות שוקולד צ'יפס הן כבר קלאסיקה בבלוג שלי, 

עם מגוון וריאציות וטעמים שכבר ניסיתי ופרסמתי. 

ובכל זאת, אין דבר מספק יותר מלהמשיך ולחקור – להמציא שילוב חדש, 

לשחק עם תוספות או אפילו לשנות את הצורה המוכרת. 

החיפוש הזה אחרי עוגיה נוספת שתפתיע אותי ואתכם הוא חלק מהכיף שבאפייה. 

כי בסוף, עוגיה חדשה, אפילו אם היא מבוססת על המתכונים האהובים,

 תמיד מביאה איתה טעם של התרגשות ושל גילוי.



 מגולגלות שוקולד צ’יפס ממולאות 

רכיבים:

200  גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה

100  גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

2 ביצים 

370  גרם  קמח

כפית א. סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

100  גרם שוקלד מריר חתוך גס


מילוי:

2 כפות נוטלה גדושות

2 כפות ממרח לוטוס 


אופן ההכנה:


במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר עד לקבלת מרקם קרמי.

מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את המיקסר, 

אוספים מהדפנות את השאריות מערבלים מעט ועוצרים.

בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, א. סודה לשתייה, מלח שוקולד ומוסיפים לקערה.

מעבדים במהירות בינונית אך ורק עד לקבלת גושי בצק.

מעבירים את הבצק אל  נייר אפייה, מניחים מעליו עוד נייר אפיה 

ומתחילים לרדד למלבן שטוח בעובי של כס”מ.

עד לקבלת מלבן (הערות מטה לגבי הבצק הנותר) 

מעבירים  לקירור 10 דק’.

מוציאים מסירים את נייר האפייה העליון, 

מורחים מחצית מהמלבן בנוטלה ובחצי השני ממרח לוטוס.

מגלגלים לאט לאט לרולדה, עוטפים ומקפיאים לחצי שעה לפחות!

פורסים לפרוסות שוות של כ- 1.5 ס”מ



מניחים במרווחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה, אופים

ב-170 מעלות טורבו 12 דק’.







יוצאות עוגיות גדולות למדיי, מי שמעדיף עוגיות קטנות יותר

יחלק את הבצק מראש לשניים וירדד 2 מלבנים.


מהבלוג של בתיה שורק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה