יום רביעי, 29 בינואר 2025

מינוט סטייק דיאנה


מינוט סטייק ברוטב דיאנה הוא מנה קלאסית בעלת שורשים אירופיים, 

המשלבת בין נתחי בשר דקים לרוטב עשיר בטעמים של שמנת, חרדל וקוניאק. 

עם הכנה מהירה ופשוטה, מתקבלת מנה יוקרתית ועמוקת טעם, 

המתאימה גם לאירועים מיוחדים וגם לארוחות יומיומיות.





רכיבים:

500 גר' מינוט סטייק אנטרקוט

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב דיאנה:

1 בצל קטן קצוץ דק דק

1/4 כוס קוניאק

1/2 כוס ציר בקר

1/3 כוס קרם קוקוס

כפית חרדל דיז'ון

1/2 כפית רוטב וסטרשייר 

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

כף גדושה עירית קצוצה

כף פטרוזיליה קצוצה

ועוד מהירוקים האלה לפזר על המנה לפני ההגשה.

אופן ההכנה:

מפשירים את הסטיקים ומביאים לטמפרטורת החדר

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי.

מכינים את הרוטב:

מזהיבים את הבצל , מוסיפים את הקוניאק ומצמצמים כ-5 דקות

מוסיפים את הציר ומצמצמים עוד כ- 5-7 דקות

מוסיפים את הקרם קוקוס והתיבול, מניחים בצד.



מלהיטים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הסטייקים כדקה משני הצדדים.



יוצקים את הרוטב על נתחי הסטייק, מערבבים קלות, 1-2 דקות

ומסירים מהאש



מפזרים מהירוקים הקצוצים הנותרים ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה