עגבניות הן אחד המרכיבים המגוונים והאהובים במטבח.
הן משתלבות נפלא ברטבים, תבשילים, סלטים, ומרקים – מהפשוטים ועד המורכבים ביותר.
מרק עגבניות, למשל, יכול להיות מנה אלגנטית עם תיבול עדין וקרם עשיר,
או להפוך למנה מנחמת עם עגבניות צלויות ותוספת אורז,
שמשמחת את כל בני הבית ומשביעה.
בכל גרסה, העגבניות מביאות טעם עמוק ומרקם מושלם.
רכיבים:
1 בצל קצוץ
5 שיני שום כתושים
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (סה"כ 800 גר')
1 רסק עגבניות (100גר')
3/4 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
5 כוסות מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
2 כפות סוכר
4-5 עלי בזיליקום קצוצים
מעט טימין קצוץ (אפשר גם יבש)
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל ב- 3-4 כפות שמן זית, מוסיפים את השום
ומלבינים קלות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות (אני שוטפת את הקופסא במעט מים
כי חבל על כל טיפה)
ואת שאר הרכיבים
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
אם סמיך לכם מידיי, תוסיפו עוד 1/4-1/2 כוס מים.
ולא לשכוח לתקן תיבול.
מתקבל נזיד אדום מריח נפלא ומשביע נפש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה