יש פלוסים ויש מינוסים כשמכינים עוף בסיר על הכיריים
רכיבים:
6 כרעיים מחולקים
5 בצלים קצוצים גס
כף סוכר חום
כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
2 ענפי טימין (טימין יבש)
4 כפות סילאן
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
כף אבקת מרק עוף
2 כפות סיידר תפוחים או רכז רימונים
1/4 כוס מים - אופציונאלי
1/2 שקית פסטה פרפרים (200 גר') לא מבושלים
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל לצבע שחום, לא לזייף פה, כי בזה תלוי צבע המנה.
מוסיפים סוכר חום, מערבבים
מניחים על הבצל את נתחי העוף ושני ענפי טימין מוסיפים סילאן, מלח ופלפל שחור,
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, כעת הופכים את הנתחים
שכבר התחילו לתפוס צבע וממשיכים לבשל. מוסיפים את שאר הרכיבים וממשיכים לבשל
הופכים שוב את נתחי העוף.
כשהעוף רך ושחום זה הזמן להוסיף את הפסטה , לדאוג שתהיה מתחת לנתחי העוף
קרוב לנוזלים שבסיר, אם אין די נוזלים, אפשר להוסיף מעט מים.
מבשלים עוד כ- 15 דקות לריכוך הפסטה ומסירים מהאש.
תודה. האם את שלב הבישול עם הפסטה עושים עם סיר מכוסה או גלוי?
השבמחקמכוסה
השבמחק