יום ראשון, 9 בפברואר 2025

טו בשבט מגיע, הקאפקייק הרגיל לובש מדי חג

 

אז כן, טו בשבט הוא זמן לחגיגת פירות אגוזים ושקדים, כשהם מסודרים יפה במגש

או משולבים בעוגה טעימה.  בכל הרכב חוגגים שאבחר תמיד יהיו אלה שיעדיפו 

איך לא? עוגת שוקולד.. אז קבלו את המתכון הנהדר לקאפקייק שוקולד, מהאתר של קרוטית

עם קריצה לחג



רכיבים: (15 יח' בתבניות מיני)


2/3 כוס (130 מ”ל) שמן רגיל 

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

5 כפות גדושות (50 גרם) קקאו איכותי

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

1 כפית (1/2 שקית) אבקת אפייה


לגנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר  שבור לקוביות

1/2 מיכל (125 גרם) שמנת מתוקה 38% או 32% או קרם קוקוס


אופן הכנה:

– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, קרם קוקוס וסוכר וטורפים היטב.

– מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה וטורפים עד שהקקאו והקמח נטמעים.

– מעבירים למנז’טים עד ל-3/4 גובה ואופים ב-170 מעלות (לא יותר!) במשך 30 דקות בערך. אבל תתחילו לבדוק אחרי 25. כתבתי למעלה איך יודעים שזה מוכן.

– לגנאש: מחממים שמנת על לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים היטב.

– מצפים את הקאפקייקס, מקשטים בסוכריות ושומרים בחוץ, בקופסה סגורה.


ברקע מגשי הפירות סדר טו בשבט, מסודרים ע"פ החלוקה לקבוצות:

במגש הגדול - פירות שנאכלים לאחר קילופם כמו פירות הדר, רימון, אננס, בננה, קיווי

מיני אגוזים ושקדים



במגש הקדמי - פירות שאוכלים לאחר שגרעיניהם נזרקים , כמו תפוח, שזיף, קרמבולה, תמר,

ובמגש הימני פירות שנאכלים בשלמותם כמו תותים, תאנים, צימוקים, אוכמניות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה