יום רביעי, 21 במאי 2025

אז מה נכין לשבועות?

 

חג שבועות בפתח: חגיגה לבנה וטעימה במיוחד!

היי לכולם! חג השבועות כבר כמעט כאן, ואני כל כך מתרגשת! זה החג האהוב עליי – חגיגה של ביכורים, טבע ירוק, וכמובן... אוכל משגע! הריח של מאפי גבינה טריים, פשטידות מבעבעות וסלטים רעננים כבר מתחיל למלא את הבית ואת הלב. ואם גם אתם, כמוני, כבר מתחילים לחשוב על שולחן החג המושלם, הגעתם למקום הנכון! 

קיבצתי עבורכם מתכונים מנצחים, כאלה שיגרמו לאורחים שלכם לבקש עוד ועוד, ויהפכו את החג שלכם לחוויה קולינרית בלתי נשכחת. אז קדימה, הפשילו שרוולים, ובואו נבשל יחד חג שבועות טעים ובלתי נשכח!

השנה בחרתי להקדיש פוסט נפרד לתפריט המלא של המנות המלוחות: 

מפתיחים קטנים שעושים חשק לעוד, דרך מנות עיקריות שמבוססות על גבינות איכותיות, 

ועד תוספות שמשלימות את החגיגה.

הקינוחים — ויש למה לחכות — יככבו בפוסט חגיגי נוסף שיפרסם בהמשך.

אז אם גם אצלכם שבועות הוא חג של אוכל טוב, בלי לדבוק דווקא בלבן המסורתי, 

אתם מוזמנים להציץ, לקבל השראה ולבשל יחד איתי.




 אז מה יהיה לנו?

המבחר הוא עצום, מאפים, סלטים, דגים אם מתאים אז מרק  

או מרק קר - כמו ציזיקי, או מרק דובדבנים הונגרי.

אני אוהבת להתחיל במיני אוכל קטן, שמשתדכים יופי לחלה הטעימה או לבייגל ירושלמי ממולא 

שבחרתי להכין
                                 


זה יכול להיות טרין גבינות מתובל

 


בטפנד, ממרח עגבניות מיובשות ופסטו 

או מוס סלמון מעושן


תמיד יהיו ירקות  שילוו את הפתיח או סלטים קטנים 




ומפה לעיקרית 

אין סוף אפשרויות למאפים חלביים, לזניה מיוחדת תמיד תככב



וגם גראטן תפו"א מצויין



אפשר להגיש מיני מאפינס 

שהם בעצם פשטידות קטנות וטעימות








תמיד ההתלבטות האם להכין דג? או לוותר?

אני מכינה כדי לתת אופציה לאורחים שרוצים

אוהבת להכין פילה אמנון עדין וקליל  שישתלב עם הטעמים שכבר בחרתי



אני לא מוותרת על  פינת הירק, למי שאוהב

ברוקולי בשקדים 

או אספרגוס 




חג שבועות שמח








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה