התפריט שלי לשבת
סלטים תמיד יהיו על השולחן כשבוצעים את החלה
פילה דניס על מצע ירקות
דג דניס, הוא דג ים, מכונה גם דג צ'יפורה, בשרו לבן ועסיסי
והוא עשיר באומגה 3 ואומגה 6
בשל טעמו המיוחד אוהבים להכין אותו בצליה בגריל,
אך גם באפיה על מצע ירקות הוא מתקבל מצויין, רק
לא לפספס עם זמני האפיה.
מצע הירקות למנה כלל:
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות קצוצות
כף פטרוזיליה קצוצה
פרוסת לימון קצוצה, אפשר גם עם הקליפה למי שאוהב
כף שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור
את פילה הדניס מתבלים במלח, פפריקה ומיץ לימון ומניחים לחצי שעה ספיגת טעמים.
אופן ההכנה:
בתנור מחומם ל- 190 מעלות, אופים את הירקות כ- 20 דקות,
מניחים עליהם את הדגים ואופים עוד 10 דקות, לא דקה יותר.
ממשיכים עם מרק דלעת וחומוס שילוב טעמים שאני מאוד אוהבת
לעיקרית נתח בריסקט שהכנתי עם ירקות ותירוש לבן
אפיתי כ- 4 שעות כדי שיתקבל ממש נמס על הלשון
זו מנה מז'אנר המנות שגר ושכח, אני מתחילה בתיבול נתח החזה - במשקל 2.5 ק"ג
מלח, פלפל שחור ושמן
מכניסה לתנור לצריבה יפה בחום 240 מעלות למשך כ- 20 דקות.
מוציאה מהתנור, מנמיכה ל- 160 מעלות
מוסיפה לתבנית הצליה 3 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים פרוסים 10 שיני שום חתוכים
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס סויה
כף חומץ בלסמי
1/3 כוס שמן
1/2 כפית מלח, כמה גבעולי טימין טריים
ובקבוק תירוש ענבים
עוטפת היטב וצולה במשך 4 שעות.
כעת יש לקרר היטב כדי שאפשר יהיה לפרוס יפה.
מנתח כזה מתקבלות המון פרוסות שניתן להקפיא לארוחה נוספת.
מה ליד?
פירה תפוחי אדמה , די מתבקש פה עם כל הרוטב הטעים
זה רק נראה כמו ריזוטו, אבל זה אורז עם אפונה קפואה שגם אוהב רוטב של בשר.
מבשלת כמו אורז רגיל, לרוב עם ציר ירקות - בשביל תוספת הטעמים
ואת האפונה הקפואה מוסיפה יחד עם הנוזלים
וגם
לקינוח בחרתי להכין את אחת מעוגות התפוחים האהובות עלינו
ש ב ת ש ל ו ם
הכל נראה ממש טעים!!!
השבמחק